Segling i den svenska skärgården

Att segla kan vara en fantastisk upplevelse när man väl kommer ut på vattnet! Ska man segla i en vacker miljö är den svenska skärgården verkligen att rekommendera med sina vackra öar och naturreservat. Det finns många fina, större skärgårdsöar som är värda att besöka när man seglar.

Att tänka på när man seglar i Skärgården

Seglar man nära ett naturreservat, ska man tänka på att inte störa häckande fåglar. Inga höjda rop, oljud eller nedskräpning får förekomma. Ett skyddsområde som har en gul eller röd skylt, visar på att det är förbud att besöka och gå och iland. Vissa naturreservat går att förtöja vid men det är viktigt att inte gå in på områden där det häckar fåglar under häckningsperioden. Förtöjer man vid områden där det inte finns naturreservat men privata tomter, är det viktigt att respektera markägarens områden, inte skräpa ner eller grilla när det råder eldningsförbud. Andra saker som är smart att tänka på är riktigt bra kläder för segling när man beger sig ut på vattnet. Att äga en segelbåt är miljövänligt då den använder sig av vinden som drivmedel. Det finns även idag smarta miljövänliga alternativ på land som elbilen. När man skaffar sig en elbil, behöver man en smart Easee laddbox till sin nya elbil för en kraftfull laddning av el.

Vackra skärgårdsöar att besöka på seglingen

Den svenska skärgården är världskänd för sin enastående skönhet och paradisliknande miljö och lockar tusentals turister och inhemska besökare varje år. Ska man segla finns några av de bästa öarna att segla till i skärgården som har både god mat och fina bad. Vill man dessutom äta gott ute på öarna, finns det tips på bra skärgårdskrogar med riktigt smakrik mat i skärgårdsanda. Öar som Sandhamn, Möja, Grinda och Utö är bara några att nämna som är väl värda ett besök under en segling ute i den svenska skärgården.