Sommar, segling och blomsterskötsel på ön

Att vara båtägare är mångas dröm, men att dessutom ha ett sommarhus på en skärgårdsö är snudd på fantastiskt. Men det innebär också mycket arbete och underhåll när sommarsäsongen kommer och ni seglar ut till ert hem på ön. Både hus och trädgård behöver få lite extra omsorg, inte minst blommorna. Med rätt hjälpmedel blir det dock ett betydligt lättare jobb.

Sköt om blommorna på bästa sätt

När det är dags att packa båten full med allt ni behöver för sommarens vistelse ute i skärgården, är det ofta en ren njutning att veta att semestern ligger framför er. Det lär bli mängder med segling, salta stänk från havet, avkoppling vid huset och påtande i trädgården – och det är inte mycket som slår det. Men just när ni kommer fram och de första dagarna handlar det mest om att få igång ruljangsen, och blommorna är en sådan där detalj som kommer lysa upp både inomhus och utomhus. Beroende på vilken typ av blommor och växter du har behöver du olika produkter och verktyg med dig, till exempel jord, plantor, Nemablom mot sorgmyggor, krukor och annat som behövs för att låta blommorna frodas. När allt är på plats är det bara att ge dig in i trädgårdsbubblan och låta sommaren börja.

Lägg energi på sommarträdgården

Det är lätt att saker och ting i sommarvardagen kanske inte ägnas riktigt lika mycket noggrannhet som under resten av året, men vårt råd är att engagera dig lika mycket som vanligt. I längden kommer det ge dig mer om du vet att du varit lika kärleksfull och noggrann med hushållet och trädgården ute i ert sommarhus, som du är hemma i ert vanliga hus. Så lägg lite extra vikt vid att hitta bra produkter för trädgårdsarbetet, odlingen och blommorna, och på till exempel Wexthusets hemsida hittar du allt du kan tänkas behöva. Botanisera och inspireras, och låt er sommar med segling och avkoppling omgärdas av en frodig och vacker trädgård.