Fördelar med Nissan som seglare

Som seglare vill du ha en bra bil som kan ta sig överallt. Helst ska den ju också kunna dra segelbåten på en båttrailer. Då är det smart att satsa på en Nissan. Pålitlig japansk teknik med bra andrahandsvärde.

Skaffa Nissan

Bland det viktigaste är en bil som både är bekväm och pålitlig. Som du gärna kör och som gör jobbet: tar dig till och från jobbet i ur och skur, drar segelbåten mellan olika vatten och som tar sig upp till fjällen. Nissan har flera bilmodeller att välja mellan. För dig som lever ett aktivt liv är Nissan Qashqai ett bra val. En rejäl SUV som kan dra båten, men som samtidigt är bränslesnål. Vill du ha en elbil satsar du på en Ariya. Ett bra alternativ till Qashqai är Nissan Juke. För att hitta din bil går du in på Holmgrens Bilar som har ett sort utbud av Nissan i olika bilmodeller och väljer mellan köp och leasing, som företag eller privatperson.

Bil för segelturer

Hur stor bil du behöver beror naturligtvis på vilket slags seglarliv som du lever. Tycker du om att dra båten mellan olika vatten på båttrailer behöver du en större bil. Ligger din segelbåt däremot alltid i samma hamn och du betalar för att den ska dras upp på land för vintern kan du köra en lite mindre bil. Till syvende och sist är det ju vardagslivet och ekonomin som styr. Dock är det smart att ha en bil som inte är för låg. Så att du kan åka ner till vatten och stränder på mindre vägar. Dels är det skönt att kunna lägga i båten på olika ställen, dels är det trevligt att kunna ta bilen och möta upp vänner som lagt till med båten på ett fint ställe.

De flesta personer som seglar lever aktiva liv. Då vill du både ta dig fram överallt och få plats med bagage och utrustning i bilen. Båtar måste ju underhållas. Det är alltid något som ska fixas, lagas eller förbättras.

Upptäck nya segelvatten

Med en rejäl bil kan du enkelt upptäcka nya segelvatten. Håller du till på västkusten kan du köra båten på land till Östersjön och segla i Stockholms skärgård. Bor du i Stockholm går det snabbare att bila upp till Piteå skärgård, än att segla. En bra bil ger så många möjligheter att verkligen använda segelbåten fullt ut.