Aktiviteter ombord på en segelbåt

Det finns inget mer härligt än att spendera tid på vattnet och många svenskar väljer att spendera en del av sommaren på en segelbåt. Med en segelbåt har man inte gränser och kan resa över hela jordklotet, det enda som begränsar en är de kunskaper som man eventuellt har inom segling. Man bör aldrig ge sig ut på farligare vatten eller mer avancerade resor än man vet att man klarar av. Det är viktigt att man är förberedd på att man kommer att spendera en hel del tid till sjöss när man gör en längre resa med segelbåt. Det innebär att vädret inte alltid kommer att vara bra och att man kommer vara tvungen att roa sig inne i segelbåten. Det är som exempel alltid bra att ha med sig en kortlek så att man kan spela olika kortspel när det regnar ute. Olika typer av spel som hela familjen tycker om är rekommenderat att ta med sig.

Förbered dig på din resa

När du ska göra din resa är det viktigt att du är förberedd, det är bra om ni dessförinnan har gjort upp en resplan, det är bra att ha en tidsplan som är realistisk men det är även viktigt att allt får ta längre tid och det är helt ok, det viktigaste när man befinner sig ute på vattnet är säkerheten. Genom att förbereda sig med aktiviteter som man kan utföra ombord kommer man se till att oavsett hur många man är som reser kan man hela tiden ha det både roligt och trevligt. Om man reser med barn är det extra viktigt att man ser till att de har någonting att göra när det är dåligt väder, ta med leksaker som passar sig ute till havs. Ha i åtanke att det inte alltid kommer att finnas internet på grund av vädret, därför är det klokt att förbereda sig med flera filmer som man kan se när man är offline. Även pussel är mycket bra när man vill fördriva tid och har begränsat utrymme.

Slappna av på en segelbåt

När man spenderar mycket tid på en segelbåt kommer man inte alltid kunna segla, det kommer finnas tillfällen då det är vindstilla och sol. Man kan givetvis inte ta med sig hur mycket packning som helst heller och vid dessa tillfällen bör du överväga ljudböcker, ljudböcker är ett bra alternativ som tar liten plats och som du kan slappna av med. När man har tid över på en segelbåt har man god tid att lyssna på alla de där titlarna som man har längtat efter, det enda som du behöver idag för att kunna lyssna på en ljudbok är en app i din mobiltelefon, därför tar detta ingen plats alls och sannolikt skulle du i vilket fall ha med dig mobilen. Du kan välja att ha med dig ett par hörlurar eller en liten högtalare för att höja njutningen lite extra. Detta kommer garanterat vara något du älskar när du slappnar av på din segelbåt.