Segelsemester utomlands

Segling är en populär hobby och sport i Sverige trots brist på värme och sol. Många väljer att investera i en liten segelbåt för att kunna njuta av den lilla sommartid man får. Känner man dock att man inte får utnyttja båten tillräckligt är ett tips att göra en segelsemester utomlands. Sverige har på så sätt en bra placering på världskartan då man kan i princip kan åka var man vill. Allt beror på vilken budget man har samt hur länge man har tänkt att vara ute. Ett exempel är att man kan åka till den Franska Rivieran som bjuder på sol och gott väder. Man kan även åka till några av de populära resmålen som Kroatien, Grekland och Turkiet.

Populära segelresmål i Medelhavet

Kroatien är ett populärt resmål både för seglare och för människor som bara vill ha en solsemester. Här möts man av kristallklart vatten och färgglada fiskar. Ett tips är att utgå från Split som är en vanlig punkt att segla ifrån. Härifrån kan man sedan segla till Dalmatiens skärgård samt fortsätta till nationalparken Kornati. Vid nationalparken finner man orörda småöar som kan vara perfekt för en paus med mat och dryck. I det turkosa vattnet kan man också få skymta vithajar, rockor och delfiner om man har tur. Att segla jorden runt gör att man som person ställs inför många utmaningar då Medelhavet inte är som våra svenska vatten. Här har vi exempelvis inga farliga djur medan det i varmare vatten finns alltifrån maneter, till rockor och hajar. Dock är det inte jättevanligt att människor blir attackerade. Istället bör man njuta av det varma vädret och alla vackra vyer man får se.

Grekland och Turkiet

Vill man ha lite utmaning när det kommer till segling är ett tips att åka till Grekland. Här finns det olika nivåer av svårighetsgrader när det kommer till just segling. Exempelvis är det lugnare vatten i Joniska havet som ligger innanför Lefkas och Kefalonia. Vill man ha lite tuffare vatten kan man segla till Tolvöarna kring Rhodos som även ligger lite längre bort. Tänker man vara borta länge är ett tips att åka till Turkiet. Här är säsongen lång och man hittar vackra naturhamnar samt partystäder för den festsugne. Befinner man sig i Turkiet är det även lätt att segla över till Grekland om man vill ha en liten dagsutflykt. Främst åker man till Turkiet för att kunna vara ute längre med båten då vädret därnere fortfarande är varmt och härligt även inpå höstkanten. Känner man att man behöver semester är ett tips att kontakta snabb och smidig vaccination Stockholm för en smidig semester.