Finansiera din segelbåt

Att finansiera en segelbåt är inte alltid det lättaste. En båt är ett väldigt stort inköp som många behöver planera inför länge. Ett sätt att finansiera din båt kan vara genom ett båtlån. Du kan använda dig av ett privatlån som inte kräver någon säkerhet, men du kan också ta ett rent båtlån där båten fungerar som säkerhet för att du ska få låna pengar. För den som önskar finns det också möjlighet att kombinera de två olika låneformerna. På så sätt har man möjlighet att få en del av lånet med en säkerhet, samtidigt som man kan använda sig av privatlånet för att få ordning på den kontantinsats som krävs. Hur mycket du behöver låna och vilket lån som passar dig bäst beror främst på hur din ekonomi ser ut, men är även avgörande för huruvida du vill köpa en begagnad eller ny segelbåt.

Företagare kan med fördel vända sig till capcito.com för att ansöka om ett företagslån som kan driva verksamheten framåt. Arbetar man med båtar kan företagslånet hjälpa en att göra nya inköp, men detta är inget som en privatperson kan använda sig av. Det första man ska göra är därför att hitta en bank eller långivare som man vill använda sig av.

Sätt budget och hitta en båt

Innan du ansöker om ett lån behöver du bestämma dig för en budget. Hur mycket får din segelbåt kosta dig? Du behöver veta hur mycket pengar du behöver låna. Risken är annars stor att du lånar mer än vad du egentligen behöver. Motsatsen är naturligtvis också möjlig. Du lånar alldeles för lite och har sedan inte råd med den båt som du önskar.

Ha lånet klart innan du genomför ett köp

Det är aldrig roligt att stå framför en båthandlare som har avtalet klart och behöva meddela att du faktiskt inte har pengar för båten för tillfället. Se därför till att du är ute i god tid och att du ansöker innan du försöker att genomföra ett köp. Ibland kan ett lånelöfte gå på några sekunder att signera och pengarna utbetalas direkt. I vissa fall kan det dock ta längre tid. Vi rekommenderar därför att du ansöker om lånet långt i förväg. När du har pengarna på ditt konto blir det också lättare för dig att hitta bland alla de annonser, modeller och båthandlare som finns därute. Du vet vad du har råd med och kan sålla bort resten.

Obs! Ett lån betyder att du använder dig av lånade pengar som alltid måste betalas tillbaka. Se därför till att din ekonomi kan klara av den löptid och det månadsbelopp som du och banken har kommit överens om. Obetalda lån kan leda till inkasso och i värsta fall även skulder hos Kronofogden.